+ 32 (0) 2 899 92 40 info@vjn-legal.be

Mikaël Falke, fotografie

Alle foto’s op onze website werden gemaakt door fotograaf Mikaël Falke, die wij bij deze hartelijk danken.

Mikaël Falke werd in 1978 geboren en leeft in Brussel. Deze gewezen advocaat en vader van twee kinderen, maakt sinds 1996 architectuurfoto’s en maakte er zijn beroep van in 2007.

Deze richting in de fotografie kwam spontaan voort uit een oudere passie voor architectuur en stedenbouw. Mikaël Falke werkt vooral met architectuur, maar wordt regelmatig gevraagd voor onderwerpen als stedenbouw, design, binnenhuisarchitectuur, hedendaagse kunst en portretten. 

“In mijn foto’s gebruik ik architectuur en stedenbouw als basismateriaal om nieuwe beelden te creëren. Ik gebruik zowel anonieme architectuur als de Grote Architectuur. Ik zoek er de eenvoudige geometrische vormen, pure lijnen, levendige kleuren en uitgesproken contrasten in. Mijn demarche bestaat erin vervolgens een nieuw beeld te creëren door, zonder enige montage, visuele abstractie en geometrische uitpuring te gebruiken. Dit nieuwe beeld kan op zijn beurt een nieuwe blik werpen op gebouwen waar men elke dag naast loopt. Mijn foto’s lijken soms op kindertekeningen of abstracte schilderijen (Mondriaan is een uitstekende inspiratiebron), maar het gaat hier wel degelijk om fotografie.” 

Zijn foto’s worden totaal niet bewerkt: alles wat getoond wordt, bestaat als dusdanig. Mikaël leeft en werkt in Brussel.

Om meer te ontdekken over de werken van Mikaël Falke, nodigen wij u uit zijn website te raadplegen http://www.mikaelfalke.com